Wat een roeistudentje ‘s ochtends eet

Nu de selecties volop aan de gang zijn, zijn voeding en herstel des te belangrijker. Wat kan je ‘s ochtends nou het beste eten om het maximale uit je dag te halen? Brood met kaas, Kellogg’s of zoals menig student gewoon helemaal niets en vlak voor college nog even een appeltje? Het toverwoord is: havermout!
2-2

Mijn lieve Poolse babunia zette me toen ik klein was al een groot bord met havermout voor mijn neus. Zij kookte in een pannetje wat melk en gooide daar de havermout bij. Een klein beetje (riet-)suiker of honing erbij en smullen maar. Als je als student niet de luxe hebt van een lieve oma die dit elke ochtend voor je doet en je er zelf de tijd niet voor wilt nemen, kan je je havermout ook ‘rauw’ eten. Sinds een tijdje eet ik mijn havermout met yoghurt. Mijn goede vriend Joost de Goede gaf me deze tip, nadat Govert Viergever, slag van de Holland 8, tijdens de junioren kick-off dag een praatje heeft gehouden over gezonde voeding. 

3

Waarom havermout? Havermout helpt je met het verbranden van vet en het opbouwen van je spieren omdat de langzame koolhydraten traag en gelijkmatig door je lichaam worden opgenomen. Je zult na een ontbijt met havermout lang een voldaan gevoel hebben. Om ‘s ochtends ook een kickstart te krijgen, kan je havermout het beste combineren met fruit. Van fruit krijg je snelle energie en het is ook nog eens een lekkere manier om je ontbijt niet saai te houden. Vul je havermout aan met yoghurt of kwark en maak het geheel af met een goede schep kaneel. Waarom kaneel? Kaneel zorgt ervoor dat de hoeveelheid anabole eiwitten in je spiercellen worden verhoogd. Dit zorgt ervoor dat je meer energie hebt, omdat er meer glucose door je spieren wordt opgenomen. Let op! Dit werkt alleen met Ceylon kaneel! Een andere reden om havermout te eten, is omdat het gewoon zo lekker goedkoop is. Wat wil je nog meer als student?

Iets anders waar je goed op moet letten is je vochtopname. Ik begin de ochtend met een goede pot witte of groene thee. Houd je niet van thee? Dan kan je je dag ook goed beginnen met een groot glas water met een paar druppels verse citroensap.

1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s