Hydrateer!

We worden ermee doodgegooid, ‘drink 2 liter water per dag om gezond te zijn!’ Iets dat er bij mij op drukke dagen soms bij inschiet…Hoe maak je het nou net iets leuker en makkelijker om door de dag heen te letten op je vochtopname? Ik liep door de straten van Utrecht en ging winkeltjes af voor dat ene dat zo belangrijk is voor ons lichaam: vocht. 

DSC_0725

Ik begin mijn ochtend met een groot glas gefilterd water met citroen. Ik vind het lekker en fris en de citroen heeft een reinigende werking op je lichaam. Sinds ik een Brita gebruik, drink ik veel meer water dan voorheen. Een Brita is een waterfilter, die je voor 15e in elke gezondheidswinkel kan kopen. De filters zijn iets duurder, maar daar kan je ook tijdje mee door. Brita’s halen alles dat in grote hoeveelheden belastend kan zijn voor je lichaam, zoals bijvoorbeeld kalk, uit het water. Als je niet zo veel water door de dag heen drinkt, kan je prima kraanwater blijven drinken. De stoffen die in water zitten heb je dan (in die relatief kleine hoeveelheden) juist nodig. Als je echter grote hoeveelheden water per dag drinkt, zoals ik als sporter bijvoorbeeld, dan kan ik je zeker een Brita aanraden. Omdat Brita’s kalk, chloor en andere stoffen uit het water filtert smaakt het water ‘zachter’.

DSC_0717Een paar keer in de week pers ik verse sinaasappelsap. Zo’n glas sinaasappelsap zit bomvol vitamine C. Ik doe dit echter niet elke dag, omdat er in sinaasappels heel veel suikers zitten. En die suikers, die zijn in grote hoeveelheid niet heel goed voor je. Als je sinaasappelsap drinkt, let er dan op dat je verse sap drinkt. Een grote zak perssinaasappels kost bijna niks en als je een kratje op de markt haalt, ben je in verhouding nog minder kwijt.

DSC_0725-2Vruchtensappen zijn nu helemaal ‘hip’ en daarom zie je steeds vaker smoothiewinkels verschijnen. Mijn favoriete smoothiewinkel, Smooth zit in Zwolle. Alles daar is vers en biologisch en alleen al voor de leuke bediening is het een bezoekje waard. Na mijn trainingen haalde ik daar dikwijls een shotje tarwegras of een ‘herstelsmoothie’. Ik kwam er zo vaak, dat de herstelsmoothie vaak al voor me klaarstond. Hier in Utrecht zit sinds een paar maanden een nieuwe smoothiewinkel in het centrum, Smoothie Company. Hier maken ze gebruik van een ander concept. Ze kopen fruit en groentes in die meteen na het telen ingevroren zijn en daar maken zij smoothies van. De sappen die ze er verkopen zijn wél vers en hebben daarom mijn voorkeur.

DSC_0739

Nu de eerste selectieronde voorbij is kan het trainen pas echt beginnen. Vijf trainingsdagen en twee rustdagen. Hoe zorg je ervoor dat je dan toch voldoende herstelt? Ik deed een bezoekje aan de Vitamin Store in Utrecht en liet me inforDSC_0714-3meren over de juiste vitamines, mineralen en shakes voor sporters. Eiwitshakes, zijn die nou wel zo goed voor je? Ik besloot er een aan te schaffen op volledige veganistische basis. De meeste en bekendste eiwitshakes zijn gemaakt van dierlijke eiwitten. Ik heb de RAW PROTEIN Shake van Garden of Life aangeschaft en wat onderzoek gedaan. In dit YouTube filmpje kan je een vergelijking zien tussen verschillende soorten plantaardige shakes en de voordelen ervan. Let op! Het filmpje is in het Engels! De RAW PROTEIN Shake komt in het filmpje als beste naar voren.

DSC_0711
Tijdens de trainingen zorg ik ervoor dat ik goed gehydrateerd blijf. Dat doe ik door water te drinken dat is aangevuld met Squeezy Energy Drink, een poeder van mineralen en suikers die ervoor zorgt dat je vochtopname beter is, je bloedsuikerspiegel op peil blijft en je geen hongergevoel krijgt tijdens het sporten.

Als ik thuis kom van zware trainingen en mijn eiwitshake weer achter de kiezen heb, vind ik het heerlijk om met een goede kop thee te gaan zitten. Ik drink geen koffie en ben een groot liefhebber van allerlei verschillende theeën, waarvoor ik het liefst naar Simon Lévelt ga. Ook in Utrecht zit er eentje, waar ze meer dan 120 verschillende theesoorten verkopen.

DSC_0718-2

DSC_0740Thee heeft verschillende goede eigenschappen en vooral groene en witte thee zijn goed voor je lichaam. Ze reinigen je lichaam en dragen bij aan een goede weerstand. Bij theewinkels als deze kan je theeën kopen die variëren van ongeveer twee euro tot zelfs theeën waar je bijna twintig euro voor betaalt!

DSC_0714

Met de koude wintermaanden op komst is het het fijn om je weerstand op peil te houden. Daar kan je ook zelf voor zorgen! Heb je gember in huis? Pak een stronkje gember en snijd er een stukje af. Schil dit en snijd kleine blokjes. Gooi dit in je favoriete theekop en vul je glas met kokend water. Een beetje honing en citroen erbij en klaar! Jouw extra weerstanddrankje voor de wintermaanden.

DSC_07172

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s